18 Eylül 2013 Çarşamba

Tetradox & Benzamycin: Etkiler

Eveeeet yaklaşık 1 haftadır Tetradox ve Benzamycin kullanıyorum. Kullandığım hafta içinde bazı gözlemler ve tespitlerde bulundum, size de aktarmak istiyorum.

İkisini birlikte kullandığım için en çok etkiyi hangisinin yaptığını kestiremesem de internette okuduğum yorumlardan dolayı en çok etkiyi Benzamycin'in gösterdiğinde karar kıldım. Okuldan bir arkadaşım Zoretanin kullandığımı sandı, hatta başladın mı diye sordu. Hayır cevabını aldığında şaşırır gibi oldu. Sonradan öğrendim ki yüzümdeki sivilcelerin azalmaya başladığını görünce sormuş. Demekki işe yaramaya başlamış arkadaşlar :D

Tetradox'u sabahları günde 1 kere alacağımı yazmıştım. Sabahları değil de daha çok öğle ve akşama doğru alıyorum çünkü ilacın tok karnına kullanılması öneriliyormuş. Farkettiğim bir etkisi de bendeki uyku ihtiyacının artışı oldu. Her an uyuyasım geliyor. Normalde okul günleri 12-1'den önce yatmayan ben, şimdi 10'a kadar gözlerim kapanmadan zor duruyorum. İlaç mı yoksa sınav temposu mu böyle yaptı bilmiyorum ama ilerleyen haftalarda devam ederse göreceğim.

Benzamycin'i gece yatmadan önce ince bir tabaka halinde yüzüme sürüyorum. Sabahları kalkınca yıkıyorum. Sürüldüğünde çok hafif bir beyaz tabaka oluşuyor suratta. Ama bembeyaz değil. Sadece yüzümü solgunmuş gibi gösteren bir görüntü oluşuyor. Fazlasına da gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü çok yoğun kremimsi bir şey zaten. İlk kullandığım gün yatmadan önce sürdüm, sabah kalktığımda çenemdeki gözle görülebilir büyüklükte olan 2 tane sivilcemin küçüldüğüne şahit oldum arkadaşlar, gözlerimle gördüm resmen! Bunu görünce etki ettiğine olan inancım bayağı arttı ve bir haftadır hiç aksatmadan kullandım. Yüzümdeki sivilcelerin küçüldüğünü hissediyorum.(Cevremdekilerin yorumları da bu sözlerimi destekliyor) Şu an daha bir mutluyum. Bu krem psikolojimi baya düzeltti, sınav stresimi biraz da olsa azalttı. Sivilcelerimi dert etmeden rahat rahat işime konsantre olabiliyorum artık.

1 haftam böyle geçti. Haftaya değişiklik ve etkileri yazmak için yine burada olacağım. Herkese mutlu, huzurlu ve sivilcesiz günler diliyorum! Görüşmek üzere.

12 Eylül 2013 Perşembe

Kullanmaya Başlamadan Önce: Tetradox & Benzamycin

Evet biliyorum, yaklaşık bir hafta önce ilacın akşam elime ulaşmış olacağını söylememe rağmen bir sürü aksilik yaşandı. İlacı ekimden önce kullanmama kararı aldım.
İlacın zararlarından dolayı başka bir doktora göründüm ve ilk olarak başta yöntemleri denemede yarar olduğunu söyleyerek iki ilaç yazdı: Tetradox ve Benzamycin. İşe yarar ümidiyle aldım. 5 dakika önce de Tetradox'u kullanarak 1 aylık mini maceraya başladım.
İlaçlardan kısaca bahsetmek istiyorum.
İlk olarak Tetradox. İlacın prospektüsünde boğazda yanma, mide ağrısı gibi yan etkiler gördüm. İnternette biraz araştırma yapınca sorun yaşayanları gördüm, umarım yaşamam. Doktor sadece 1 kutu verdi. 1 kutuda 14 kapsül bulunuyor. Sabahları tok karnına alacağım. 2 haftada bitecek.
İlacın kullanımı ise şöyle: Tok karnına dik konumda oturur şekilde bol su ile alınması gerekiyor. İlacı aldıktan sonraki 30 dakika içinde uyumak yasak. Sanırım mideyle ilgili bir problem yaratıyor. Şuan oturup bunları yazarken bir yandan da kullanma talimatını uygulamış oluyorum :)


İkinci ilacımız ise Benzamycin. Bu ilaç (daha doğrusu kremimsi karışım) ise 3 parça şeklinde geliyor. Birinci tüpte etil alkol, ikinci tüpte toz karışım, son olarak büyük kutuda ise krem bulunuyor. Etil alkolü toz karışıma etkileyip bir güzel karıştırdıktan sonra, büyük kutudaki kreme ekleyip 1.5 dakika hepsi birbirine karışacak şekilde karıştırıp kullanıyoruz. En önemli noktası ise buzdolabında saklanması. Akşam yatmadan kullan demişti doktorum bana. Bu akşam kullanmaya başlayacağım. Belki bir kaç güne bir post daha hazırlayıp değişiklik olup olmadığını sizlere de bildiririm. Onun resmi de hemen aşağıda mevcut.


Umarım bunlar bir etki gösterir. Bekleyip göreceğiz. Olmadı ekimde blogun ismini alan zoretanin maceram başlıyor. Bir sonraki postta görüşmek üzere! Herkese sivilcesiz günler diliyorum. :)

6 Eylül 2013 Cuma

Her Şey Başlamadan Önce....

Herkese merhabalar. Konuyu anlamışasınızdır: Sivilceler. Ben de uzun çabalarım sonucu sivilcelerimi geçirmek için her yolu deneyen, geçmeyince de soluğu cildiyede alanlardanım.

Sivilce genel anlamda yağlı cilt tipine sahip insanlarda görünüyor. Ben de bu dertten muzdaribim. Yememe içmeme ne kadar dikkat etsem de, yüzümü ne kadar temiz tutsam da hiçbir şekilde kurtulamadım, geçiremedim. Bir sürü şey denedim.
Sebamed, Bioderma, Dove sabunu, yeşil sabun, Garnier'in cilt temizleme serileri, gül suyu.... Aklıma gelen her yolu denedim. İnternette yazan tarifleri denedim. Hatta geçen 2 sene öncesine kadar yine bir cilt uzmanına görünüp onun tavsiye ettiği kremleri bile denedim. Ama hiçbiri kalıcı çözüm sağlamadı. Ben de gözümü kararttım ve bu yolu seçtim.

Yaşım henüz küçük olmasına rağmen bu illetten ne kadar çabuk kurtulursam o kadar kardır diye düşünerek geçtiğimiz haftalarda cildiyeye gittim. Doktor yüzümü inceledikten sonra sivilcelerimin kist şeklinde olduğunu, dışarıdan sürülen herhangi bir ürünle geçirilemeyeceğini belirterek 30 mg Zerotanin yazdı. Ben de eve gider gitmez araştırmaya koyuldum. İyi şeyler yazanlar da var kötü şeyler de. Yan etkileri görünce başta korktum ama şuan kararlıyım, kullanacağım.
En çok görülen yan etkileri: Dudak kuruluğu, derinin hassaslaşması, eklem ağrıları, göz kuruması...
Elimden geldiğince blogu güncel tutup insanları aydınlatmayı düşünüyorum. Tedavi sürecinden, kullandığım ürünlerden, bir çok şeyden bahsedeceğim. Ama bu sene sınav senem olduğu için bilgisayarımla ne kadar haşır neşir olabilirim bilmesem de kullanacak olanlara yol gösterip bilgilendirmeye çalışacağım.

İlaç bu akşam elimde olacak. Akşama doğru resim atacağım, sonraki günlerde de ilacın seyrini yazmaya çalışacağım. Sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Ya da tedavi sürecinde olanlar buraya yorum atarak benim de bilgilenmemi sağlayabilir, başkalarının da sorunlara ulaşmasını kolaylaştırabilirler. Şimdilik görüşmek üzere!