15 Eylül 2014 Pazartesi

Başlangıç

Bugün 1 yıl süren direnişim son buldu ve saat 11.00 itibariyle ilk kapsülümü tattım :)

Yakın bir zamanda gelişmelerdem haberdar olabilmeniz için yeni bir yazı gelecek (inşallah)
Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

12 Eylül 2014 Cuma

Zoretanin Elimde

Ve evet, beklediğim an geldi. Kendimi ikna etmem bir yıl sürmüş olsa da (ve sizleri bekletmiş olsam da) ilaçlar şuan elimde. Merak edenler için hemen fotoğrafladım.
Aşağıda sevimli mi sevimli(!) kutuları görüyorsunuz :)


Benim sabah-akşam olan dozlarım belki gördüklerinizden biraz farklı olabilir ya da en azından benim gördüklerimden diyelim. Genelde sabahları daha düşük doz olur diye biliyorum ama ilacı alırken biraz aksilik olduğu için doktor dozlarını belirtememişti (telefon üzerinden yazdırıldı çünkü ilaç) Eczanedeki doktor da düşük dozun akşama yazılmasının daha iyi olduğunu söyleyince öyle kaldı en sonunda. (Açıklaması da: "Akşam vücüt uykuda olduğu için çok yüklenmemek daha iyi olur" idi.)
Kapsüllerin neye benzediğini merak edenler için içini de fotoğrafladım. İçeriği:
*Üzerinde yazdığı gibi 30 adet kapsul
*Uzuuunca bir prospektüs




















Ve kullanırken cildimin kuruyacağını bildiğim için önlem olarak bir adet hametan edindim. Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur, kendisi cilt yanığı ve tahrişlerinde kullanılabilen bir krem.
Elimde ekstra hiçbir şey yok. Yola sadece bir kremle başlıyorum. Ayrıyetten önceden kullandığım yüz yıkama jelim vardı ancak yağlı cilt formüllü olduğu için yüzümü kurutabileceğinden şüpheleniyorum.
Tavsiye edebileceğiniz yüz bakım ürünleri varsa paylaşımınızdan memnun olurum.
Aksilik çıkmazsa pazartesi başlıyorum (bu sefer gerçekten başlıyorum! :)) 
Gelişmelerden haberdar olmak için blogumu takibe almayı unutmayın. 
Mutlu haftasonları!

Gecikmeler ve Geri Dönüş

Merhaba.
Bloga yazmamın üzerinden neredeyse bir sene geçmiş. Yazmayı biraz daha geciktirseydim az daha tamamlıyordum o bir seneyi :)
Direk sadede gelecek olursak, ilacı hala kullanmaya başlayamadım.
Önce ilaçlar 1 haftada elime geçecek dedim. Sonra başka bir doktorla görüşünce ikinci bir karara kadar suya düştü. Sonra Tetradox ve Benzamycin kullanmaya başlıyorum dedim. O cephede neler oldu biraz bahsedeyim. Tetradox'u tek kutu yazmıştı doktor. Bir haftada bitti. Sonra kutusunun dibini görene kadar Benzamycin'e devam ettim. Görenler değişikliği farketti, moralim yerine geldi. Böylece ilaç kullanma fikri kafamdan silindi uzunca bir süre.
Fakat kutuyu bitirir bitirmez o sivilceler tekrardan geri geldi. Doktorla görüşmeye gerek duymadan nasılda etkisi aynı olur diye bir kutu daha yazdırdık ama bu sefer hiç etki etmedi. Sonra okul araya girdi, sıkıntılı dönemler.... Ve bir şekilde ilacı unutuverdim erteledim.
Ta ki bu yaz herkes makyajsız dolaşırken ben o yazın sıcağında aynada yüzümle karşı karşıya gelinceye kadar. Gerçekten hiç güzel bir his değil sevgili okuyucular.
Bu yaz ciddi anlamda makyaj yapmadan aşağı adımımı atamadım. Yüzü fondötenle baş başa bırakınca daha vahim bir hal aldı. Zaten cildim de yağlı olduğu için hem saçımla hem yüzümle uğraşmaktan kendi kendimin moralini bozup durdum. Ama yazın başında tekrar kararımı verdim: Bu sefer devam ediyorum.
Bugün tahlilimi yaptırdım sonuçlarım geldi, sakınca yokmuş kullanmamda. Fonksiyonlarım normal çıktı. İlacı aldım, bir sonraki postta fotoğraflar gelecek.
İnşallah bu sefer sonunu getirmek istiyorum, birlikte getirelim istiyorum.
Kendi tedavi sürecimi gözlemlerken insanlara da bu konuda fikir vermek istiyorum, yol göstermek istiyorum.
Facebook hesabıma mesaj atanlar olmuştu (Zoretanin Maceram ismiyle bulabilirsiniz beni) Ama işten elimi eteğimi çektiğim için hesabı hiç kullanmamıştım, dolayısıyla insanların sorularına cevap veremedim. Özür diliyorum buradan, okuyan gören olursa.
Neyse yazıyı daha fazla uzatmadan güzel bir geri dönüş yapabilmek ümidiyle devamının gelmesini diliyorum kendi adıma da.
Siz de buraya kendi süreciniz hakkında bir şeyler yazarak okuyan başka arkadaşların fikir edinmesini, bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Teşekkürler.